Студија За Јавни Набавки

Analysis

Multikultura Analysis, ALB

Multikultura Analysis, MK

The Annual Report, Multikultura 2017

Avatar

Демант

Published: 2018-08-11

После дезинформациите кои што беа проширени во јавност, иницирани од страна на „Економски Лидер„ и потоа истите протолкувани и во неколку по ред прес-конференции на најголемата опозициска политичка партија во државата,

-ние потврдуваме дека:

  • Здружение Мултикултура никогаш не го имала како член на Управниот Одбор Министерот Зоран Шапуриќ
  • Дека Министерот Зоран Шапуриќ никогаш не се потпишал во некаков документ поврзан со нашата организација
  • Дека Министерот Зоран Шапуриќ не учествувал на било каков состанок во нашата организација
Воедно, ние потврдуваме на јавноста дека во минатото е направен технички лапсус на нашата веб-страна, каде што по техничка грешка било ставено името на Зоран Шапуриќ. Доколку овој лапсус предизвикал несакани ефекти на Министерот Зоран Шапуриќ , тогаш ние му се извинуваме на Министерот!

Од нашите транспарентни објавени, секогаш, информации на нашата веб-страна, може лесно да се види дека Мултикултура аплицирала и добивала проекти наменети за организации, доделени од сите досегашни владини структури во државата, вклучувајќи ја и актуелната опозиција!

Потврдуваме дека ние се стремиме да ги реализираме нашите цели, визија и мисија, и во склоп со истите ќе продолжиме, како и досега, да аплицираме во сите јавни повици, биле тие од владини структури, интернационални организации и фондации, и слично.

Прилог : Тековна состоба
Сектор за информирање на Здружение МУЛТИКУЛТУРА

Avatar

Volunteer Academy: Youth activism with Ahmed Qazimi and Sam Blurton

Published: 2018-08-10

On the third week of the Volunteer Academy , we focused on the topic of youth activism.

The particpants of the academy had the chance to listen from the experience of Ahemd Qazimi and Sam Blurton.

Mr. Qazimi advised our volunteers to use time effectively and to contribute for the society.

"Instead of criticizing, you should undertake action" said Mr.Qazimi.

While, Sam Blurton informed the participants of the academy about the ways that they can be active and the changes that they can bring through their engagement.

The next lecture of the Volunteer Academy will be regarding youth rights.

Avatar

Published: 2018-08-09

Avatar

Published: 2018-08-09

Avatar

Published: 2018-08-06

RSS Feeds

News in rss

Click to get rss feed

Draft Strategic Plan of the Local Economic Social Council of Tetovo for the period 2021-2024

Annual Report 2019 - Association Multikultura

Annual Report 2018 - Association Multikultura

Copyright © 2016. Multikultura